Do zaprawiania

Do zaprawiania

Środki do zaprawiania nasion i cebul.

 

Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu.

Środek grzybobójczy w formie koncentratu w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą, o działaniu kontaktowym do stosowania zapobiegawczego w ochronie czereśni, wiśni, borówki wysokiej, maliny, truskawki, winorośli, kapusty głowiastej, kapusty pekińskiej, marchwi, pasternaku, cebuli, szalotki, czosnku, brokuła, kalafiora, kapusty brukselki, fasoli szparagowej, groszku zielonego, bobu, bobiku, szparagów, uprawianych w gruncie: pomidora, papryki, bakłażana, pepino, ogórka, cukinii, patisona, sałaty, endywii, roślin ozdobnych oraz drzew i krzewów ozdobnych, uprawianych pod osłonami: pomidora, papryki, bakłażana, pepino, ogórka, cukinii, sałaty, fasoli szparagowej i roślin ozdobnych oraz cebul tulipanów i bulw mieczyków przed chorobami grzybowymi. Środek przeznaczony do stosowania przy użyciu opryskiwaczy ręcznych.

 

Zawartość substancji czynnej: iprodion (związek z grupy dikarboksymidów) – 500 g/l (42,91%).

Opakowanie: 10 ml, 20 ml, 50 ml, 250 ml

 

Szczegółowe informacje:

Środek grzybobójczy o działaniu kontaktowym w formie proszku do zaprawiania nasion na sucho, przeznaczonym do zwalczania grzybów przenoszonych przez materiał siewny oraz zasiedlających glebę (sprawców powodujących zgorzele siewek). Środek przeznaczony do zaprawiania nasion przeciwko zgorzeli siewek warzyw - kapusty pekińskiej, kapusty białej, pietruszki, szpinaku, pomidora, ogórka, cebuli, papryki, marchwi oraz buraka ćwikłowego, cykorii liściowej, szalotki, cukinii, melona, kawonu, rzodkiewki, pora, sałaty, kalarepy, kapusty czerwonej głowiastej, kapusty włoskiej głowiastej, kapusty brukselskiej, brokułu, kalafiora, jarmużu, selera, bobu, fasoli szparagowej i grochu zielonego, do zaprawiania czosnku przeciwko białej zgniliźnie i szarej pleśni oraz cebulek tulipana przeciwko fuzariozie tulipana.

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Ver política